Mikor kerülök az első oldalra?

Pozíció változásEz a keresőoptimalizálás során az egyik leggyakrabban feltett kérdés. Rengeteg tényezőtől függ. Az egyik legfontosabb a weboldal/domain név előtörténete. Mert nem mindegy, hogy a keresőoptimalizálás folyamán 100. pozícióból vagy a 12. pozícióból kell „felhozni” egy oldalt a megadott kulcsszóra. Az sem mindegy, hogy a konkurens oldalak, mennyi energiát fordítanak a keresőoptimalizálásra, hiszen minél élesebb a verseny annál több időt igényel az első oldalra való bekerülés. Továbbá a weboldal szerkezete, felépítése és struktúrája sem mellékes, mint ahogy az sem, hogy eddig milyen optimalizálási stratégiával próbáltak meg minél előkelőbb helyezést elérni (pl. milyen linkstratégiát követtek, hová ajánlották az oldalukat, esetleg milyen más oldallal kötöttek link cserés megállapodást). És nem utolsó sorban a keresőoptimalizálás sikere rendkívül függ a Google algoritmus váltásaitól is, hiszen azok a szempontok amelyek alapján a Google rangsorolja az oldalakat folyamatosan változnak. A 2014-es évben több mint 100 – köztük 19 nagy horderejű – algoritmus frissítést hajtott végre a Google és az előrejelzések szerint a 2015-ös év sem lesz eseménymentes.

Az ügyfeleink folyamatosan jelzik, hogy értik, értik a keresőoptimalizálás folyamatát, de mégis mire számítsanak. Nagyon fontos, hogy keresőoptimalizálás főbb szerkesztési munkálatai minél hamarabb megtörténjenek, hiszen leginkább a kiélesítés időpontjától számíthatunk a pozíciók javulásásra. Ebben ügyfeleink is sokat tudnak segítni, hiszen saját szolgáltatásaikat termékeiket ők ismerik a legjobb, így egyedi honlap szövegeket, marketing szövegegeket (socialmedia) ők tudnak hitelesen írni. Fontos hogy előre tájékoztassanak minket ha külsős link marketing szolgáltatást vagy banner hirdetést terveznek igénybe venni, ugyanis ezek a szolgáltatások semmissé tehetik, vagy nagymértékben ronthatják az addigi keresőoptimalizálási munka eredményét.

Irányadó jelleggel mondhatjuk, hogy egy kulcsszónak legális keresőoptimalizálási eszközök használata segítségével az előrekerülési ideje minimum 3-6 hónap. Egy nehezebb kulcsszónál azonban előfordulhat, hogy több mint 1 év mire az első oldal közelébe kerül a weboldal. Természetesen ezek csak irányadó számok, kevésbé keresett kulcsszavaknál, ahol kisebb a verseny már 1-3 hónap alatt is el lehet érni részleges eredményeket. Ennél pontosabban nem lehet meghatározni, hogy a keresőoptimalizálás során mennyi idő alatt kerülhetünk az első oldalra.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a keresőoptimalizálás folyamata során előre nem látható körülmények is felmerülhetnek (pl. konkurens oldalak megerősödése, algoritmus váltás, stb.) ezért ezeknél a projekteknél menet közben is gyakrabban kell változtatni a keresőoptimalizálási stratégián.

Folyamatos keresőoptimalizálás szolgáltatás.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.