A Google 2024. március 5-én bejelentette a legújabb Core frissítést, amely a keresőmotor alapvető rangsorolási algoritmusát érinti. Ez a frissítés a valaha volt legnagyobb ilyen frissítésnek számít, és célja a keresési eredmények minőségének drasztikus javítása, a nem eredeti és alacsony minőségű tartalmak kiszűrése.

A jelenlegi frissítés jelentős változásokat hozhat a weboldalak rangsorában. A minőségi, hasznos tartalmak előtérbe kerülhetnek, míg a SEO trükkökkel manipulált oldalak hátrébb sorolódhatnak. A Google hangsúlyozza, hogy a frissítés nem büntetés, hanem a keresési eredmények minőségének javítása.

Tehát ez a márciusi Core frissítése nem csupán egy algoritmus finomhangolás, hanem a keresőmotor működésének paradigmaváltása. A Google célja, hogy a jövőben a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás hatékonyabb alkalmazásával még relevánsabb és hasznosabb keresési eredményeket biztosítson a felhasználók számára.

A frissítés főbb elemei:

40%-kal kevesebb alacsony minőségű tartalom: A Google célja, hogy a keresési eredményekben 40%-kal kevesebb legyen a nem eredeti, automatizált, vagy SEO trükkökkel manipulált tartalom. A frissítés javítja a Google azon képességét, hogy felismerje ezeket a tartalmakat, és hátrébb sorolja őket a rangsorban.

Spam frissítések: A Google tovább finomította a spam algoritmusait, hogy az hatékonyabban kiszűrje a tömeges tartalom spam-et, a lejárt domainekkel való trükközést és az oldalhírnévvel való manipulációt.

A Helpful Content algoritmus integrálása a Core-ba: A Google Hasznos Tartalmi algoritmusa, amely 2022 decemberében debütált, mostantól beépül a Core frissítésbe. Ez azt jelenti, hogy a Google még nagyobb hangsúlyt fektet a hasznos és releváns tartalom jobb rangsorolására.

Mit tehetnek a weboldal tulajdonosok?

  1. Fókuszáljanak a minőségi, hasznos tartalom létrehozására
  2. Kövessék a Google E-A-T elveit
  3. Gondoskodjanak a weboldaluk technikai optimalizálásáról
  4. Kövessék a Google irányelveit

Ha pedig további segítségre lenne szükség, úgy keressenek egy megbízható keresőoptimalizáló céget.