A strukturált adatfelhasználás növekszik. Íme néhány, a strukturált adatok előnyeiről, beleértve a magasabb átkattintási arányt, a jobb keresési láthatóságot és a hangalapú keresés dominanciáját.

A strukturált adatok segítenek a keresőmotoroknak jobban megérteni az adott oldal tartalmát, de vajon minden vállalkozásnak strukturált adatokat kell használnia? Megéri? A rövid válasz az, hogy igen. De mielőtt megtudnánk, miért oszlassunk el egy tévhitet, mégpedig hogy a strukturált adatok csak a SEO-t támogatják. A helyzet az, hogy ennél sokkal többet nyújtanak. Strukturált adatok, amelyek megalapozzák a robotokat a tartalom megértésében. Ez olyan, mint egy ügyfél-eladó kapcsolat – minél több információval rendelkezik az eladó az ügyfél SEO problémáiról, annál jobban tudja kezelni azokat.

A strukturált adatok sokszínű felhasználása

A strukturált adatok évek óta állnak rendelkezésünkre.

Néhány évvel ezelőtt ez korlátozottabb volt, de most már szinte bármit megtalálhat, ideértve a recepteket, a munkahelyeket és az éttermeket is.

A kulcsfontosságú tény: A strukturált adatfelhasználás egyre növekszik, és a jelenleg az elérhető oldalak egyharmadán található.

Az adatok strukturálása a schema.org segítségével nemcsak nagyszerű keresési előnyöket nyújt – például az információk újbóli felhasználása az elemzés javításához vagy a helyszíni keresés javításához -, hanem hang vezérelt előnyöket is nyújt, például a chatbotok tájékoztatását.

Az adatok strukturálásával elősegítheti a tartalom meghatározását, ezzel növelve az esélyét, hogy a keresőrobotok jobban megértsék azokat.

Az öt leggyakoribb ok, hogy egy oldal miért nem alkalmazza a strukturált adatokat

  • Nincs erőforrás
  • Nem tudják beépíteni a strukturált adatokat, mivel nincs meg a kellő tudásuk hozzá
  • A CMS nem támogatja
  • Nem látják és nem értik meg az előnyöket.
  • Nem látják az előnyeit

Szerencsére vannak olyan nagyszerű megoldások a piacon, mint a Schema APP, amelyek lehetővé teszik a jelölést, valamint a strukturált adatok egyszerű létrehozását, kezelését és mérését.

A séma használatának legfontosabb előnyei

A séma használatának számos előnye van, különösen az e-kereskedelmi vállalkozások esetében.

Strukturált adat tippek

Sajnos, a SEO használatával néhány dolgot gyakran visszaélnek.

Sajnos, ha SEO-ról van szó, akkor sokan visszaélnek az elérhető eszközökkel

Ne használjunk olyan strukturált adatokat, melyek nem jellemzőek az oldalra, csak azért, hogy több helyen megjelenjünk.

A nem megfelelő strukturált adat használat akár még büntetést is vonhat maga után, ami annyit jelent, hogy jó pár hónapra nem fog megjelenni az adott weboldal a találati listán, bár erre nagyon csekély esély van.

Frissíteni is érdemes a strukturált adatokat, mivel időközönkét jellenek meg új verziók, valamint folyamatosan egészítik ki a lehetőségeket.

Összefoglalás

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a strukturált adatokat. Az organikus keresés egyre versenyképesebbé válik. A keresőmotoroknak adott bármilyen kiegészítő információ segíthet!

Előző bejegyzésünkben a Youtube SEO-ról írtunk!

Keresőoptimalizálás egy megbízható, lelkes csapattal! Vegye fel a kapcsolatot a MOKEROPT Zrt. keresőmarketing ügynökséggel!