Frissítés dátuma:

Az elmúlt évek kiélezett keresőoptimalizálás versenye teszi szükségessé, hogy egyre újabb és újabb lehetőségeket kutassunk fel és olyas valamit lépjünk meg a piacon, melyet mások még kevésbé vagy éppenséggel egyáltalán nem használnak ki.

A következő rövid írásunkban a videókban mint elhanyagolt marketinges eszközben rejlő lehetőségekre szeretnénk felhívni újfent a figyelmet, ahol már kis energiabefektetés árán is jelentős hasznot tudunk termelni vállalkozásunk számára.

„Aki lemarad az kimarad.”

Biztos Ön is tudja, hogy a YouTube a világ második legnagyobb keresője. Akár így van, akár nem
biztos nem bánná ha részesedhetne abból az óriási forgalomból, melyet a felhasználók generálnak.

Talán még az Ön számára is hihetetlen de megtalálhatják cége, vagy üzlete bemutatkozását, megtalálhatják forgalmazott termékét, valamint minden olyan plusz információt (pl. valamilyen problémára megoldást) melyet szívesen megoszt a felhasználókkal videó formájában.

Keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható ha megfelelően használjuk fel az elkészített videóinkat. Például ha jól és jó helyre tesszük ki a weboldalon az nemcsak az oldalra gyakorol pozitív hatást – növeli az oldalon eltöltött látogatási időt -, de az organikus forgalomban is elképzelhető, hogy a találatok között a videónk is megjelenni, amely mintegy bizalmi indexként nagyobb kattintásra ösztönözheti a felhasználókat.

Biztos Ön is keresett már receptet vagy valamilyen problémára megoldást. Ilyenkor előszeretettel kattintotta le a videót, hiszen ott a képi és hangi anyag együttese lényegesen kényelmesebb megoldást nyújtott egy sima szöveges tartalom végigolvasásánál, még akkor is ha az valami képi illusztrációval párosított tartalom.

Hogyan készül a méz?

Ahhoz viszont, hogy az Ön videóját és weboldalát is megtalálják néhány technikai lépés megtételére lesz szükség. Létre kellene hozni egy YouTube csatornát amennyiben még nincs.

De hogyan is kezdjünk hozzá?

Tipp: a YouTube csatornát érdemes már meglévő márkafiókhoz kapcsolni és nem személyhez.

Csatorna létrehozása:

1.) Lépjünk be a Google márkafiókunkba

2.) A jobb oldali sarokba válasszuk az alkalmazások ikont

3.) Kattintsunk a YouTube ikonra

4.) A bal oldali menüből válasszuk a Saját csatornám menüpontot (amennyiben eddig nem rendelkeztünk csatornával, akkor most létre is hozhatjuk.)

5.) Adjuk meg a csatorna nevét. Válasszunk könnyen megjegyezhető nevet, ami tartalmazza a legfontosabb kulcsszavunkat. (Márkafiók esetén a név öröklődik.)

6.) Töltsük ki a leírás mezőt. Ide tetszés szerint írhatunk szöveget. Célszerű arra ügyelni, hogy jól írjuk le, miről szól a csatorna, és figyeljünk arra, hogy ne halmozzuk a kulcsszavainkat.

Csatorna létrehozása.

Csatorna létrehozása.

Hogyan rendelhetünk kulcsszavakat meglévő csatornánkhoz?

1.) A jobb felső sarokban kattintsunk a profilképre

2.) Válasszuk a „Videókezelő” gombot

3.) A bal oldali menüben keressük meg a „Csatornabeállítások” gombot, alatta pedig a „Speciális” almenüpontot

Kulcsszavak csatornához rendelése.

Kulcsszavak csatornához rendelése.

4.) Töltsük ki az országot, alatta pedig adjuk meg a kulcsszavainkat. A kulcsokat vesszővel kell
elválasztani, ha pedig összetett kulcsot használunk azt tegyük idézőjelbe.

Tipp: ha egy olyan csatornát szeretnénk létrehozni, ami egy jól meghatározott tematikára épül, akkor érdemes ahhoz kapcsolódó kulcsszavakat beállítani. Mindig gondoljunk bele abba, hogyan keresnénk azt a tevékenységet illetve szolgáltatást amit kínálunk.

Milyen kulcsokat válasszunk a csatornához?

Mielőtt konkrét választ adnánk érdemes tudni, hogy általánosságban két nagy csoportot különböztethetünk meg. Az elsőt nevezzük normál a másodikat úgynevezett „how to” vagy videós kulcsoknak. Míg a normál esetben kimondottan a YouTube-on történő keresés esetén kaphatunk csak találatot, addig a „how to” kulcsok esetében a Google találati listában is van lehetőségünk megjelenni az organikus találatok között.

A következő részben megnézzük hogyan tudunk saját videót feltölteni az elkészült csatornánkra és mik azok a fontos elemek melyeket mindenképp érdemes beállítani.

Előző bejegyzésünkben a Google+ és Google cégem megosztását mutattuk be!

Megbízható, tartós és eredményes keresőoptimalizálás szolgáltatásainkról a linkre kattintva tudhat meg többet! Válassza a MOKEROPT Zrt. keresőmarketing ügynökséget!