Frissítés dátuma:

Mi az a Google Search Console (régebben: webmestereszközök)?

Ezen keresztül végezhetjük webhelyünk minden beállítását, aminek közvetlenül köze van a Google-féle keresőhöz, ezen felül nagyon sok hasznos információ birtokába juthatunk a segítségével.

Ha rosszul állítjuk be, könnyen előfordulhat, hogy a weblapunk nem fog olyan jól teljesíteni a keresőben abban az esetben sem, ha tartalma, illetve egyéb adottságai ezt lehetővé tennék. Számunkra, keresőoptimalizálók számára éppen ezért nagyon jó lehetőség, ha megtekinthetjük, ideális esetben pedig szerkeszthetjük is ezeket a beállításokat.

Amennyiben még nem rendelkezik ilyen fiókkal, partnerünkként mi a keresőoptimalizálás keretén belül elvégezzük Ön helyett ezt a feladatot, valamint szakszerűen beállítjuk a fiókot. Vegye fel velünk a kapcsolatot a bal oldali űrlap kitöltésével, vagy kattintson ide!

Ha már van ilyen fiókja, akkor néhány egyszerű lépésben megoszthatja azt, felruházhat másokat megtekintési és módosítási joggal. Így elkerülheti a fiókváltással, vagy egy új fiók beépítésével járó komplikációkat, ami akár adatok elvesztéséhez is vezethet. A következőkben ezeket a lépéseket soroljuk fel.

A Google Search Console megosztása

    • A nyitóoldalon keressük meg azt a domaint, amelyikhez tartozó Search Console fiókot meg akarjuk osztani.

Webmestereszközök megosztása első lépés

    • A céldomain sorában jobb oldalon kattintsunk a Tulajdon kezelése gombra, majd a Felhasználók hozzáadása opcióra.

Webmestereszközök megosztása második lépés

  • Egy lista tárul elénk az eddig az oldalhoz kapcsolt felhasználókról: látható az e-mail címük és a jogosultsági szintjük (Engedély)
  • Jobb oldalon kattintsunk az Új felhasználó hozzáadása feliratú piros gombra.
  • A felugró ablakban gépeljük be annak a felhasználónak az e-mail címét, akivel meg szeretnénk osztani a fiókunkat, és állítsuk be a jogosultsági szintjét.
  • Kattintsunk a Hozzáadás gombra, és készen is vagyunk!

A fiókokhoz tartozó jogosultsági szintekről itt olvashat.

Tudjon meg többet a keresőoptimalizálásról!

MOKEROPT Zrt. keresőmarketing ügynökség!

Előző bejegyzésünkben a pozíciók ellenőrzéséről volt szó!