A SEO mára már elengedhetetlen marketing eszköz lett szinte mindegyik cég számára, így egyre nagyobb a konkurencia, egyre többen foglalkoznak ezzel. Szerencsére már számos  eszköz áll a SEO-val foglalkozó szakemberek rendelkezésére, melyek közül kiválogattunk  Önnek 10-et, melyekért ráadásul fizetni sem kell (természetesen szinte mindegyik programnál van lehetőség fizetős verzióra váltani, ahol is ki lehet használni az összes funkciót, mindenféle megkötések nélkül) . Ezeknek az eszközöknek a használatával egyszerűbbé, komplexebbé és átáltatóbbá válik az optimalizálás, valamint a projektek menedzselése.

Analítika

Google Analytics

A Google Analytics egy felbecsülhetetlen eszköz, mely minden marketing szakember eszköztárában megtalálható kell, hogy legyen!

Rengeteg hasznos adat található benne, melyek felhasználásával és elemzésével tovább javítható az oldal, kideríthető, hogy mi működik és mi nem, valamint különböző tesztelési lehetőségek is létrehozhatóak. Megtalálhatóak benne forrásadatok, demográfiai adatok és még sok más.

Ez a legjobb ingyenes eszköz, mely mindenki számára elérhető!

Data Studio

A Google Data Studio kiváló megoldás, ha fel szeretnénk használni a Google Analytics, és a Google Search Console adatait és azokat valamilyen vizuális formában prezentálnánk.

Indexelő és bejáró eszközök

Redirect Path

A Rediret Path egy Google Chrome bővítmény, mely a http státusz kódokat adja vissza, így rendíkvül egyszerűen kideríthető és ellenőrizhető,. hogy egy adott weblap megfelelően tölt-e be. Szinte azonnal meghatározhatjuk, hogy az adott oldal átirányít-e (301, 302), miért nem tölt be, ha nem tölt be (500), vagy hogy tökéletesen tölt-e be (200).

Még a szerver IP címe és a http fejlécek is elérhetőek csupán egy kattintásra.

Screaming Frog

A Screaming Frog egy crawler eszköz, amely lehetővé teszi, hogy bejárjuk az egész weboldalt, felderítve minden egyes URL-t és az ezekhez tartozó legfontosabb információkat. Felderíthetjük vele a duplikált URL-eket, tartalmakat, átirányításokat, nem megfelelő robot beállításokat, http hibákat és még sok minden mást.

Kulcsszókutató eszközök

Keyword Explorer

Ezzel az eszközzel pár kattintás után elérhetővé válik 1000 kulcsszó ötlet, a hozzájuk társított nehézség, melyet a szoftver számol ki egy algoritmus alapján, a várható átkattintási arány és még egy találati lista analízis is. Az ingyenes csomagban 10 keresést kapunk havonta.

Keyword Planner

Google’s Keyword Planner is designed for ad campaigns, but you can use it for keyword research by seeing how keywords perform in ads.

A Google kulcsszótervezője valószínűleg a leghasználtabb kifejezés kereső a világon, melyet gyakran alkalmaznak SEO kampányok elindításához is. Eredetileg Google Ads kampányokhoz kreálták, de természetesen kiváló eszköz, ha a SEO a cél.

Ubersuggest

Az Ubersuggest egy egyszerű kulcsszótervező szoftver, mely a Google Keyword Planner adatit használja fel. Jóval felhasználóbarátabb a kialakítása, mint a Google eszközéé.

Megjeleníti a kifejezésekhez társított keresési volument, CPC költségeket és a nehézséget is.

Hivatkozás felderítő és menedzselő eszközök

Google Search Console

A Google Search Console a másik legjobb eszköz, melyet használhat egy SEO-s szakember a Google Analytics mellett. Szinte minden benne van, ami a SEO-s munkához szükséges, kezdve az organikus kattintási adatokkal, megjelenítések számával, hivatkozásokkal, és a felderített hibákkal.

Counting Characters Google SERP Tool

Ez az eszköz arra szolgál, hogy gyorsan kiderítsük, miként fog megjelenni az oldalunk a találti listán, hogy fog kinézni. Ez a meta adatok szerkesztésénél hasznos, így pontosan akkora szöveget írhatunk, hogy az kiférjen a listán.

Backlink Checker

Use this Backlink Checker to discover all the backlinks data about a particular URL.

Az ahrefs hivatkozás ellenőrzője kiváló eszköz, ha ki szeretnénk deríteni, hogy mely oldalakról hivatkoznak az általunk vizsgált oldalra. Látjuk a hivatkozó domaineket, az összes oldalt, ahonnan érkezik hivatkozás, az URL-ek erősségét.

Ezek lettek volna azok az eszközök, melyek biztosan segíteni fogják egy SEO-s szakember munkáját!

Előző bejegyzésünkben a betöltési sebesség fontosságáról írtunk!

A MOKEROPT Zrt. egy keresőmarketing ügynökség, mely már hosszú évek óta meghatározó szereplője a magyar piacnak. Vegye fel velünk a kapcsolatot és biztos kezekben lesz weboldala keresőoptimalizálása!