A Google a bejelentkezett felhasználók esetében úgynevezett testre szabott keresési eredményeket jeleníthet meg. Amikor valaki bejelentkezik a Google-fiókjába, a Google számos információt gyűjt róla, például a keresési előzményeit, a böngészési szokásait, stb. Ezek az adatokat valamint a személyes beállításoknál megadott információkat a Google felhasználja a pontosabb és relevánsabb találati lista kialakításánál, így mindig az adott egyén preferenciájára és érdeklődési körére szabva fogja megjeleníti a találatokat.

Ezzel szemben az inkognitó módban történő keresés eltérő eredményeket mutathat, mivel ebben az üzemmódban a Google nem kap hozzáférést a bejelentkezett felhasználó személyes adataihoz. Az inkognitó mód gyakorlatilag egy olyan anonim mód, amelyben a böngészési előzmények, cookie-k és más személyes információk törlődnek a munkamenet végeztével. Ez lehetővé teszi, hogy sokkal általánosabb keresési eredményeket kapjunk, amelyeket nem befolyásolnak a személyes szokásaink és beállításaink.

Fontos viszont megérteni, hogy a Google által megjelenített keresési eredmények számos tényezőtől függhetnek, például a helytől, az aktuális időtől, a korábbi keresésektől és a saját keresési beállításainktól. Emiatt előfordulhat, hogy más találati listát kap a bejelentkezett felhasználó és mást az aki inkognitó módban keres.

Keresőoptimalizálás kulcsszó SERP találata.

Milyen szabályok vonatkoznak a Google-nél az adatgyűjtésre és hol nézhetem meg mit gyűjtenek rólam?

A Google adatvédelmi szabályzata részletesen leírja, hogy milyen adatokat gyűjthetnek és hogyan használhatják azokat. Az adatgyűjtés és -felhasználás terén a Google szigorú szabályokat követ, hogy védje a felhasználók adatait. Az adatvédelmi politika részletes tájékoztatást nyújt az adatgyűjtés céljairól, a gyűjtött adatok típusairól és a felhasználási módokról.

A Google-fiókunkban, ahol bejelentkezünk, számos beállítás és eszköz található, amelyek segítségével ellenőrizhetjük és kezelhetjük a személyes adatainkat. Ezek közé tartozik az “Adatvédelem” vagy “Fiókbeállítások” rész, amely lehetővé teszi a beállítások testreszabását és az adatok kezelését. Itt megtekinthetjük saját adatainkat, beleértve a keresési előzményeket, a böngészési tevékenységet, a helyadatokat és sok más információt.

Az alábbiakban látható néhány hasznos link, amelyeken további információkat tudhatunk meg az adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekről és a Google-fiókban található adatok kezeléséről: