A WordPress 5.5-ös verziója több millió oldalnál okozott galibát

2020 szeptember 1-jén adták ki a WordPress 5.5.1-es verzióját, hogy visszaállítsanak egy Javascript objektumot. Ezt az objektumot egyszerűen csak kitörölték az 5.5-ös verzióban, ami több millió oldalnál okozott kisebb-nagyobb szintű problémát. Jellemzően, ha egy fejlesztőcsapat nem szeretne többé használni egy objektumot, akkor azt „deprecated”-nek jelölik, mely „elavultat” jelent, de hagynak módot, hogy használják. A WordPress fejlesztőcsapata azonban kihagyta ezt a lépést, amiért is kiadták az 5.5.1-es frissítést. Nem örökké fogják bent hagyni ezt az objektumot, mivel 2021 márciusáig adtak időt a témák és bővítmények fejlesztőinek, hogy frissítsék kódjaikat, mivel a WordPress 5.7-es verziójából már végleg kikerül az említett Javascript objektum. Reméljük addig meg tudják oldani a frissítést a fejlesztők és nem kell leállásától, hibás működéstől tartanunk.

A LinkedIn 3 újítást vezet be a vállalkozás oldalakon

Ezentúl a vállalkozás kezelő oldalon könnyedén ki lehet listázni az összes követőt, akik az adott vállalkozás profilját követik. Érdekes módon, erre eddig semmilyen módon nem volt lehetőség, mivel a frissítésig csak a követők számát és életkorát láthatták az adminok, azonban innentől a pontos profilokat is látni fogják. A következő újítás a munkatársaknak van, a My Company menüpont egy üzenő falnak felel meg, ahol közösen lehet ünnepelni az elért eredményeket, megvitatni ötleteket, megbeszélni a közös problémákat. Az utolsó újítás pedig az Események menüpont, ami a közelgő eseményeket hivatott jobban kiemelni.

Jon Mueller arról ír, hogy hogyan érdemes tartalmat írni!

Sokan nincsenek tisztában, hogy mi is fontos a Google szemében, ha tartalomírásról beszélünk és ez nem is meglepő, mivel a Google nem köti az orrunkra, hogy mi is számít igazából. Jon Mueller tisztáz pár dolgot a Twitteren, melyek a Search Engine Journal bejegyzésében olvashatnak. Nemsokára készül a beszélgetésből egy saját blog bejegyzés is, addig elégedjenek meg az angol verzióval!

Korábbi híreink