Frissítés dátuma:

Egy hét telt el a 2015. április 21-én elindított Google-ös algoritmusfrissítés óta. Azóta az okostelefonokról végzett keresések találatainak rangsorolásakor már többet számít, hogy mennyire jól jelenik meg a hivatkozott oldal a telefonunkon, azaz mobilbarát-e a weblap.

Asztali és mobil SERP

Mi a helyzet a pozíciókkal?

Ahogyan számítottunk is rá, nem villámháború lesz ez a jobb felhasználó élményért, a frissítés fokozatosan teszi a dolgát. Időbe telik, amíg végbemennek a változások.

Nos, az első eltérések már érzékelhetőek. Megfigyeléseink szerint mobilbarát oldallal rendelkező partnereink mobilról keresve már több kulcsszóra is néhány pozícióval előrébb kerültek (az asztali számítógépes verzióikhoz képest is), és fordítva is igaz: a nem mobilbarát oldalak kis mértékben elkezdtek visszacsúszni a mobil találatok között.

Az tehát már most látszik, hogy a struccpolitika ebben az esetben nem járható út: ahhoz, hogy jobb helyezéseket érjünk el, nekünk is tennünk kell! A keresőoptimalizálás láthatóan egyre komplexebb ágazattá növekszik, fontos tehát, hogy ne vegyük félvállról, konzultáljunk specialistákkal.