Összefoglaló:

  • Google Search Console teljesítmény jelentései késnek
  • 72 órája volt az utolsó frissítés a legújabb adatokról
  • Problémák megnehezítik a weboldalak online jelenlétének vizsgálatát


Hosszas találgatások és számos hibajelentés után a Google végül bejelentette, hogy a Google Search Console eszköze késlekedik a a teljesítmény jelentések frissítésében. A teljesítmény jelentés megmutatja, milyen gyakran jelenik meg egy oldal az organikus keresési eredmények között, hány kattintást kap, és az átlagos pozícióját.

A probléma miatt a jelenlegi adatok nem érhetők el, és az utolsó frissítés több mint 72 órával ezelőtt történt. A Google elismerte a kiadott nyilatkozatban, hogy problémájuk van, de nem részletezték az okokat és a megoldás várható idejét.

A közlemény óta is közel egy nap telt el, és további értesítések nem érkeztek a cégtől. Feltételezhető, hogy komoly probléma áll a háttérben, és reméljük, hogy a rendszerek mihamarabb helyreállnak.

Miért fontos ez a SEO számára?

A késleltetési problémák miatt az adatok pontatlanok vagy késve érkezhetnek, ami megnehezíti a trendek azonosítását, a fejlődés nyomon követését és a problémák gyors kezelését. A SEO szakértőknek időben hozzá kell férniük a teljesítménymutatókhoz, hogy hatékonyan kezelhessék online jelenlétüket és megőrizzék az oldalak versenyképességét a keresési eredmények között. Ez elengedhetetlen egy projekt sikeres SEO stratégiák kialakításához és a piaci pozíció erősítéséhez.

Megoldás: A Google Analytics segíthet abban, hogy lássuk, hogyan teljesítenek a kulcsszavakhoz párosított oldalaink, ha helyesen alakítottuk ki a SEO stratégiát. Az adatok alapján nyomon követhetjük, mely oldalak jelennek meg gyakran a keresési eredmények között, és mennyi kattintást kapnak.

Milyen hatása van a rangsorolásra?

A teljesítmény jelentések késése miatt nehéz a legfrissebb adatokhoz hozzáférni és megalapozott döntéseket hozni, ami kihagyott lehetőségekhez vezethet. Bár a vizsgált időszakban a helyezések nem változtak, feltételezhető, hogy a korábbi változtatások hatása sem érvényesült. Javasoljuk a jelentős változtatások későbbre halasztását, és érdemes lehet tartalmi SEO -ra fókuszálni a hibaelhárulásáig.