Frissítés dátuma:

Google Pingvin 2.1 – Vége a mesterséges keresőoptimalizálásnak?

A napokban olvashattuk Matt Cutts közleményét, hogy október 4-én kiélesítették a Google Pingvin 2.1-et. A legtöbb nyelv esetében ez a keresések közel 3%-át érinti. Túl sok mindent egyenlőre nem tudni a legújabb Google algoritmus váltásról, azt azonban többször hangsúlyozta, hogy a minőségi tartalom irányába mutatnak a változtatások. Azt is tudjuk, hogy a webspam kiszűrésre tett újabb erőfeszítésről van szó, tehát a teljesen fiktív, másolt vagy „agyon kulcsszavazott” weboldal tartalmak már jóval több kárt hozhatnak, mint hasznot.

Linkhálózatok és látogatók hatása a keresőoptimalizálásra

A mesterségesen felépített linkhálózatokat is bizonyára érint a Google Pingvin 2.1, mert az oldalon belüli linkek minőségét is jobban ellenőrzi. A rejtett vagy értelmetlenül ‘bekulcsszavazott’ linkeket az új algoritmus állítólag már kiszűri, tehát itt a relevanci erősödik tovább.

A szociális háló befolyásáról kevés szó esik a keresőoptimalizálásban, azonban ennek a szerepe is egyre erősödik. Részben az oldalra történő hivatkozások, részben az általa generált forgalom miatt. Ez utóbbiról már tudjuk, hogy egyre komolyabb súllyal esik latba a találatok rangsorolása során a látogatók viselkedés az adott weboldalon.

Ezek az újabb változtatások továbbra is a minőségi keresőoptimalizálást helyezik előtérbe, és nagyon erősen kiszűrik a mesterségesen optimalizált weboldalakat.