A Google hivatalos Twitter oldalán jelentette be a napokban, hogy elindították az első átfogó Alapalgoritmus frissítést a 2023-as évben.

Az előrejelzés szerint a frissítés folyamata több hétig is el fog tartani. Az aktuális algoritmus frissítés különlegessége az, hogy ez lehet az első olyan alkalom, amikor több mint hat hónapot kellett várni az alapalgoritmus frissítésére. A legutóbbi algoritmus frissítés még 2022 szeptemberében történt.

Valószínűsíthető, hogy ennek legfőbb oka az utóbbi időben tapasztalható AI-forradalom, amely most prioritást élvez a Google-nél, és valószínűleg a Google Keresés is hamarosan reagálni fog erre.

Alap algoritmus frissítés 2023 március

Mit tudunk tenni?

Ha a weboldalunk helyezése ezen a héten változást mutat, mondjuk csökken a forgalma, attól nem érdemes azonnal a legrosszabbra gondolni. Elképzelhető, hogy valamilyen szezonális jelenség állhat a háttérben. Itt van március 15.-e és itt van a tavaszi szünet.

Az esetleges igazi optimalizálást befolyásoló hatásokra csak a következő hetekben kell számítani, így érdemes erre az időszakra koncentrálni. És mivel ez egy több hétig eltartó folyamat lesz az előrejelzések szerint érdemes a weboldal változásainál nem csak a pozíciókat, de a forgalmi adatokat is nyomon követni.

Mindazonáltal, akik tiszta lapokkal játszanak, folyamatosan frissítik és értékes tartalommal látják el weboldalukat, valamint törekszenek a hasznos linkek szerzésére, szerintünk nincs félnivalójuk.