Google Play Pass

Hazánkban is elérhető lett a Google Play Pass szolgáltatás az androidos mobilokat és táblagépeket használó felhasználók számára. Havi 1890 vagy évi 11 499 forintos áron juthatunk hozzá. A szolgáltatás lényege, hogy a prémium appokért nem kell külön fizetnünk és a prémium szoftverek használata esetén sem kell a reklámokat elviselnünk. Külön előnye a szolgáltatásnak, hogy a Play Passzben lévő játékok nem próbálnak meg mikrotranzakciókkal bombázni minket. Használatával pedig sok hasznos és prémium alkalmazáshoz férhetünk hozzá mint például a Photo Studio Próhoz. Az előfizetést lehetőségünk lesz további 5 családtagunkkal megosztani, így senkinek nem kell lemondani az előnyökről. A harminc napos próbaverzió a Google Play áruház mobilapp főmenüjéből már el is érhető.

Itt a sötét mód a Google térképen

Egyre több mobilos felhasználó tudja aktiválni a Google térkép új lehetőségét a sötét módot. A 10.51.1-es verziótól kezdve pedig mindenki számára elérhető lesz. Mivel ez egy szerver oldali frissítés, így nem elég, ha az app legújabb verzióját fogjuk futtatni. A Google majd távolról aktiválja a funkciót és nem mindenkinél egyszerre. Ez több hullámban fog megvalósulni. A sötét téma a „Térkép”, profilkép, ott a „Beállítások” majd a „Megjelenés” menüben lesz átállítható.

Hogyan használható fel a térképtalálat a hely alapú keresőoptimalizálásban?

A hely alapú keresőoptimalizálás lényege, hogy egy adott cég a termékét és/vagy szolgáltatását egy hely-specifikus keresésre optimalizálja. Tehát, ha valaki mondjuk rákeres a 13. kerületben arra, hogy „teherautóbérlés” akár a Google normál keresőjében, akár a Google térképes keresőben, akkor alapvetően a hozzá közel található (13. kerületi) szolgáltatókat fogja viszontlátni a találati listában. Ez utóbbinál a térképre regisztrált cégek közül, előbbinél pedig a weboldalak közül kerülnek ki a találatok. A keresőmotorok felhasználják az emberek helyadatait (mobilon a GPS adatokat, desktopon pedig az IP címet) arra, hogy releváns találatokat adjanak bizonyos keresésekre.

Korábbi híreink